Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborovodýňový nákyp

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bramborovodýňový nákyp

55 min 40 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

270 kcal 14g Bílkoviny 12g Tuky 28g Cukry

Suroviny

repkovy-olej, maslova-dyne, brambor, cesnek, majoranka, vejce, kyprici-prasek-do-peciva, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 200–205 °C a připravte si pánev o průměru alespoň 27 cm vhodnou do trouby. Pánev vymažte 1 lžící oleje.

Dýni, brambory a česnek oloupejte a připravte si větší mísu, do které nastrouhejte dýni a česnek najemno a brambory nahrubo.

Následně si najemno nastrouhejte parmazán a přidejte ho do mísy společně s majoránkou, 4 vejci, práškem do pečiva, solí a pepřem. Poté celý obsah mísy promíchejte.

Vzniklou směs přesuňte do připravené pánve, tu vložte do vyhřáté trouby a pečte 35–40 minut při 200–205 °C.

Po upečení nákyp vyjměte z trouby, rozdělte na 4 porce a podávejte.

Poznámky

Nákyp můžete podávat s dipem z tvarohu a bylinek.