Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborovocuketová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bramborovocuketová polévka

30 min 26 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

214 kcal 4g Bílkoviny 12g Tuky 23g Cukry

Suroviny

maslo, olivovy-olej, cibule, brambor, zeleninovy-vyvar, rozmaryn, cuketa, smetana, sul

Instrukce

Nejprve si ve větším hrnci rozehřejte máslo a lžíci olivového oleje na středním plameni.

Jakmile je olej s máslem dostatečně rozehřátý, vložte do hrnce nahrubo nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 2–3 minuty. Poté k opečené cibuli přidejte nakrájené brambory a společně opékejte další 2–3 minuty.

Obsah hrnce následně zalijte 650 ml zeleninového vývaru.

Přidejte sušený rozmarýn a sůl, hrnec přiklopte pokličkou a vařte na mírném plameni 12–15 minut.

Jakmile jsou brambory měkké, zvyšte plamen na střední, přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a smetanu na vaření a vše vařte ještě 4–5 minut.

Po provaření polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Poznámky

Polévku servírujte pokapanou olivovým olejem a dle chuti posypanou najemno nasekanými bylikami – vyzkoušejte například pažitku, hladkolistou petržel, klíčky ředkvičky nebo opražené piniové oříšky. Do polévky můžete před podáváním přidat také tenké plátky čerstvé cukety.

TIP: Dle potřeby můžete polévku zamrazit v uzavíratelné plastové nádobě. Takto uskladněná vám vydrží 4–5 měsíců