Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborové placky se zelím

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bramborové placky se zelím

22 min 12 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

246 kcal 9g Bílkoviny 6g Tuky 35g Cukry

Suroviny

brambor, spaldova-mouka, mleko, cesnek, vejce, zeli, majoranka, kmin, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si oloupejte vařené brambory a vložte je do středně velké mísy. Pomocí mačkadla nebo vidličky brambory rozmačkejte na menší kousky.

Následně v hrníčku vidličkou rozšlehejte hladkou špaldovou mouku a mléko – výsledná směs by měla mít konzistenci hladké pasty. Pastu poté přilijte k rozmačkaným bramborám.

Do stejné mísy najemno nastrouhejte 2 stroužky česneku, přidejte 2 vejce, kysané zelí, sušenou majoránku a drcený kmín. Zamíchejte a dochuťte solí a pepřem. Poté ze vzniklé směsi rukama tvarujte ploché cca 1 cm vysoké placky.

Nakonec si připravte větší pánev a rozehřejte v ní 1 lžíci olivového oleje. Do rozpáleného oleje vložte připravené placky a opékejte je na mírném plameni z každé strany 2–3 minuty. Hotové opečené bramborové placky se zelím ihned podávejte.