Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborové placky s houbami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bramborové placky s houbami

130 min 110 min Snadné 4 kusy

Jste fanoušky karbanátků či bramboráků? Věříme, že většina z nás ani jednomu z těchto pokrmů jen tak neodolá. Spojením tak trochu obojího je tento recept na bramborové placky, které jsou ještě navíc ozvláštněny houbami. Ochutnejte sami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

554 kcal 15g Bílkoviny 18g Tuky 78g Cukry

Suroviny

brambor, prepustene-maslo-ghee, cibule, zampiony, houby, tymian, spaldova-mouka, kopr, mandlovy-jogurt, olivovy-olej, citron, sul, pepr

Instrukce

Brambory ve slupce dejte do osolené vody, tu přiveďte k varu a brambory uvařte na středním plameni (potrvá to cca 1 hodinu).

Mezitím si v pánvi na středním plameni rozehřejte 20 g ghí, přidejte cibuli a opékejte cca 2 minuty. Poté přidejte žampiony a sušené houby a opékejte dalších 15 minut. Následně směs osolte, opepřete a přidejte tymián.

Hotové brambory rozšťouchejte, přidejte k nim houbovou směs a mouku a pečlivě zamíchejte.

Z těsta tvarujte placičky a opékejte je na pánvi na zbytku ghí (z každé strany cca 4 minuty na středním plameni).

Nakonec si připravte omáčku: Kopr nasekejte nahrubo a smíchejte jej s mandlovým jogurtem, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem.

Hotové bramborové placky podávejte s připravenou omáčkou.