Máte rádi fazole mungo? Tyto drobné fazolky pocházející z Indie mají olivově zelenou barvu a specifickou chuť, která mírně připomíná hrášek. V kombinaci s obilovinami v jídelníčku hravě nahradí maso. Vyzkoušejte je například v tomto receptu na bramborové placky.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Bramborové placky s fazolemi mungo
770 min
30 min
Snadné
8 kusů
Recept
Výživové hodnoty
174 kcal
9g Bílkoviny
4g Tuky
24g Cukry
Suroviny
- 200 g fazolí mungo (v suchém stavu)
- 200 g syrových brambor varného typu C
- 100 g ovesné mouky (rozmixovaných ovesných vloček)
- 1× vejce
- 1 hrst čerstvé petrželové natě kudrnky (nasekat najemno)
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička kari koření
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře