Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborové placky s fazolemi mungo

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bramborové placky s fazolemi mungo

770 min 30 min Snadné 8 kusů

Máte rádi fazole mungo? Tyto drobné fazolky pocházející z Indie mají olivově zelenou barvu a specifickou chuť, která mírně připomíná hrášek. V kombinaci s obilovinami v jídelníčku hravě nahradí maso. Vyzkoušejte je například v tomto receptu na bramborové placky.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

174 kcal 9g Bílkoviny 4g Tuky 24g Cukry

Suroviny

mungo-fazole, brambor, ovesna-mouka, vejce, petrzelova_nat, kurkuma, kari, slunecnicovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Fazole mungo namočte přes noc do vody, aby změkly.

Druhý den fazole propláchněte, namočte je do nové vody, přiveďte k varu a vařte 15 minut na mírném plameni doměkka.

Zároveň si ve druhém hrnci přiveďte k varu vodu na vaření brambor, poté přidejte brambory ve slupce, hrnec přiklopte pokličkou a vařte cca 15 minut na mírném plameni.

Až se dovaří fazole, slijte z nich přebytečnou vodu, dejte je do mísy a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

Uvařené brambory nechte vychladnout, poté je oloupejte a nastrouhejte najemno.

Nastrouhané brambory přidejte k rozmixovaným fazolím, přidejte ovesnou mouku, vejce, nasekanou petrželovou nať, kurkumu, kari koření, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.

Z výsledné směsi mokrýma rukama vytvarujte celkem 8 placek.

Připravte si pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Následně v pánvi postupně dozlatova opečte všechny placky.

Po opečení placky rovnou podávejte.

Poznámky

Placky můžete také péct v troubě – naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut při 180 °C. V polovině pečení placky obraťte na druhou stranu, aby se upekly rovnoměrně. Podávejte je s avokádovou majonézou nebo jogurtovým dipem.