Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborová roláda plněná houbami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bramborová roláda plněná houbami

70 min 40 min Střední 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

312 kcal 10g Bílkoviny 8g Tuky 48g Cukry

Suroviny

brambor, spaldova-mouka, spaldova-krupice, sul

Instrukce

Nejprve do kuchyňského robotu* dejte brambory, mouku, krupici a sůl a mixujte, dokud nevznikne tužší pružné těsto. Hotové těsto nechte odležet na lince.

Mezitím si připravte náplň: Do středně velké mísy si nasekejte žampiony na malé kousky, petrželovou nať nakrájejte najemno, cibuli na malé kousky a ořechy nasekejte najemno. Vše smíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Pracovní plochu si pomoučete, těsto poté rozdělte napůl a obě části vyválejte na plát o tloušťce cca 0,5 cm. Na pláty rozprostřete náplň ze žampionů a opatrně zarolujte. Takto připravené rolády poté dobře obalte do potravinářské fólie (jako byste vařili knedlíky), aby neprotekla.

Následně si dejte vařit hrnec s vodou. Jakmile voda dosáhne bodu varu, plamen snižte, rolády ve fólii vhoďte do vody a vařte 35–40 minut na mírném plameni.

* Pokud nemáte kuchyňský robot, brambory nastrouhejte na hrubé straně struhadla.

Poznámky

Bramborovou roládu můžete před podáváním ozdobit orestovanými vlašskými ořechy a čerstvou petrželovou natí.