Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborová pomazánka s bresaolou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bramborová pomazánka s bresaolou

20 min 5 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

145 kcal 8g Bílkoviny 6g Tuky 16g Cukry

Suroviny

bresaola, cibule-salotka, olivovy-olej, brambor, tvaroh, horcice, smetana, jarni_cibulka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte nepřilnavou pánev a větší mísu.

Bresaolu a šalotku nakrájejte najemno. Poté na pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Jakmile bude olej dostatečně rozpálený, vložte do pánve bresaolu a šalotku a stále na středním plameni restujte 2–3 minuty.

Mezitím si do připravené mísy nahrubo nastrouhejte uvařené brambory a přidejte k nim tvaroh, tymián, hořčici a zakysanou smetanu.

V momentě, kdy bude bresaola se šalotkou orestovaná, vypněte plamen a celý obsah pánve vložte do mísy k ostatním ingrediencím. Vše důkladně promíchejte.

Nakonec najemno nakrájejte nať z jarní cibulky, přidejte ji do pomazánky, osolte, opepřete a ještě jednou promíchejte. Hotovou pomazánku skladujte v lednici a spotřebujte do 3–4 dnů.

Poznámky

TIP: Pomazánku podávejte nejlépe na kváskovém pečivu, popřípadě na celozrnné bagetě.