Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborová polévka jako od babičky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bramborová polévka jako od babičky

35 min 33 min Snadné 4 porce

Taky se vám sbíhají chutě už jen když si vzpomenete na poctivou, vyladěnou bramboračku s vůní majoránky? Tak si jí pojďte s námi honem připravit. Garantujeme, že bude chutnat jako ta od babičky. Pokud k ní ještě zakousnete čerstvý křupavý chleba, budete rázem v sedmém nebi.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

203 kcal 6g Bílkoviny 8g Tuky 25g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, brambor, mrkev, petrzelova_nat, zampiony, bobkovy-list, zeleninovy-vyvar, houby, majoranka, sul, pepr

Instrukce

Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni 2 lžíce olivového oleje.

Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 2–3 minuty.

Poté do hrnce přidejte na kostičky nakrájené brambory, mrkev a petržel, na plátky nakrájené žampiony a bobkový list. Vše opékejte na středním plameni 2–3 minuty.

Jakmile je vše opečené, přilijte 1 l zeleninového vývaru, přidejte sušené houby a směs osolte a opepřete. Hrnec přiklopte pokličkou, stáhněte plamen na mírný a vařte pod pokličkou 23–26 minut.

Jakmile je zelenina měkká, přisypte do polévky sušenou majoránku a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů podávejte.