Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborová kaše

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bramborová kaše

35 min 20 min Snadné 4 porce

Bramborová kaše patří mezi naprosté stálice a oblíbenkyně co se týče příloh. Zkuste si proto s námi uvařit tuto pochoutku, na kterou potřebujete kromě brambor jen pár dalších ingrediencí. Krásně jemná smetanová chuť vás pohladí nejen na duši, ale i na jazyku.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

183 kcal 4g Bílkoviny 7g Tuky 25g Cukry

Suroviny

brambor, voda, maslo, mleko, sul

Instrukce

Nejprve si brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.

V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody, osolte, přidejte nakrájené brambory a vařte 15–20 minut doměkka. Až budou brambory uvařené, slijte z nich vodu.

Následně si v rendlíku přiveďte k varu mléko s máslem.

Uvařené brambory rozmačkejte šťouchadlem, přilijte k nim horké mléko s máslem a vyšlehejte ručním šlehačem dohladka.

Hotovou bramborovou kaši rozdělte na 4 porce a podávejte.

Poznámky

Každou porci před servírováním ozdobte najemno nakrájenou jarní cibulkou.