Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborová frittata se špenátem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bramborová frittata se špenátem

63 min 38 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

452 kcal 24g Bílkoviny 29g Tuky 23g Cukry

Suroviny

brambor, cibule, cesnek, tvrdy-syr, vejce, repkovy-olej, spenat, smetana, sul, pepr

Instrukce

Brambory oloupejte a nakrájejte je na tenké plátky o tloušťce cca 2–3 mm. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo. Eidam nastrouhejte najemno.

Vezměte si menší mísu, dejte do ní vejce, nastrouhaný eidam, sůl a pepř a vše společně vyšlehejte.

Dejte předehřívat troubu na 200 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby (průměr cca 22 cm).

V připravené pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje, vložte do pánve nakrájenou cibuli a opékejte ji 3–5 minut na středním až silném plameni.

Do pánve přidejte nakrájený česnek a mražený špenát a vše opékejte na středním plameni 2–3 minuty, dokud špenát nezměkne.

Celou směs zalijte smetanou, vše nechte 30–60 sekund provařit a obsah pánve přendejte do mísy k vyšlehané vaječné směsi. Pokud v pánvi zbyla smetana, vytřete ji papírovou utěrkou.

V pánvi na silném plameni rozehřejte další lžíci řepkového oleje, vložte do pánve nakrájené brambory a opékejte je 5–7 minut na silném plameni.

Vypněte ohřev, nalijte na brambory vaječnošpenátovou směs z mísy, celou pánev přemístěte do předehřáté trouby a pečte 20–22 minut při 190–200 °C.

Hotovou frittatu rozdělte na 3 porce a podávejte.