Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramboráky z pohankové mouky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bramboráky z pohankové mouky

23 min 8 min Snadné 8 kusů

Poctivé bramboráky si čas od času dopřeje rád snad každý z nás. Aby toto lahodné, ale přece jen trošku těžké jídlo dostalo o něco lehčí a zdravější nádech, zkuste do těsta tentokrát přidat pohankovou mouku a pochutnejte si na tomto netradičním spojení chutí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

98 kcal 3g Bílkoviny 4g Tuky 12g Cukry

Suroviny

brambor, pohankova-mouka, vejce, sojove-mleko, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Brambory oloupejte a poté je rozmixujte nebo nastrouhejte najemno.

Přidejte k nim mouku, vejce a mléko, osolte, opepřete a promíchejte.

Rozehřejte si pánev s olivovým olejem a bramboráky na ní smažte na středním plameni 2 minuty z každé strany. Z těsta vznikne cca 8 menších bramboráků.

Poznámky

Bramboráky můžete podávat s bílým jogurtem a nahrubo nasekanou petrželovou natí.