Bramboračka patří k vůbec nejoblíbenějším polévkám již dlouhou dobu. Není divu, kdo by si rád nepochutnal na tak lahodném spojení různých druhů zeleniny, hub a koření. Jako bonus jsme v tomto receptu do polévky přidali ještě kapustu, která přidá krásně zelenou barvu a spousta cenných vitamínů. Tak už na nic nečekejte a dejte se do její přípravy.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Bramboračka s kapustou
35 min
25 min
Snadné
2 porce
Recept
Výživové hodnoty
654 kcal
21g Bílkoviny
25g Tuky
85g Cukry
Suroviny
- 300 g brambor varného typu B
- 1× střední mrkev
- 1× velká žlutá cibule
- 1 stroužek česneku
- 200 g hlávkové kapusty
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce hladké špaldové mouky
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 hrst sušených hřibů
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžička drceného kmínu
- sůl
- mletý černý pepř