Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramboračka s kapustou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bramboračka s kapustou

35 min 25 min Snadné 2 porce

Bramboračka patří k vůbec nejoblíbenějším polévkám již dlouhou dobu. Není divu, kdo by si rád nepochutnal na tak lahodném spojení různých druhů zeleniny, hub a koření. Jako bonus jsme v tomto receptu do polévky přidali ještě kapustu, která přidá krásně zelenou barvu a spousta cenných vitamínů. Tak už na nic nečekejte a dejte se do její přípravy.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

654 kcal 21g Bílkoviny 25g Tuky 85g Cukry

Suroviny

brambor, mrkev, cibule, cesnek, kapusta, slunecnicovy-olej, spaldova-mouka, zeleninovy-vyvar, houby, majoranka, kmin, sul, pepr

Instrukce

Brambory, mrkev, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Kapustu nakrájejte na proužky.

V hrnci rozehřejte olej a na středním plameni orestujte cibuli s česnekem. Přimíchejte brambory, zaprašte moukou a krátce orestujte. Pak zalijte vývarem.

Do polévky přidejte mrkev, kapustu, houby, majoránku, drcený kmín, sůl a pepř.

Vařte na mírném plameni 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

Poznámky

Polévku ozdobte čerstvou majoránkou a podávejte s celozrnným chlebem.