Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Borůvkový muffin do hrníčku

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Borůvkový muffin do hrníčku

28 min 20 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

412 kcal 14g Bílkoviny 19g Tuky 42g Cukry

Suroviny

slunecnicovy-olej, spaldova-mouka, ovesne-vlocky, trtinovy-cukr, kyprici-prasek-do-peciva, citron, chia-seminka, vejce, mleko, boruvky

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C a připravte si malou zapékací formičku (Ø cca 7 cm) nebo hrnek vhodný do trouby a vymažte jej olejem.

Do menší misky nasypte špaldovou mouku, jemné ovesné vločky, třtinový cukr, kypřicí prášek do pečiva, najemno nastrouhanou citronovou kůru a chia semínka a zamíchejte.

Následně přidejte vejce, 20 ml mléka a ze směsi vymíchejte hladké těsto.

Do vzniklého těsta přidejte borůvky, opatrně zamíchejte a těsto nalijte do připravené formičky nebo hrnku. Pečte v předehřáté troubě 15–20 minut při 200 °C.

Po upečení vytáhněte formu z trouby a muffin nechte před podáváním alespoň 5 minut vychladnout.

Poznámky

Hotový borůvkový muffin podávejte s bílým jogurtem (3,5 % tuku) nebo arašídovým máslem.

Místo trouby lze muffin připravit i v mikrovlnné troubě. Těsto přichystejte stejným způsobem a v zapékací formičce nebo hrnku jej v mikrovlnné troubě zahřívejte 2 minuty při 750 W.