Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Borůvkový chléb

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Borůvkový chléb

90 min 50 min Snadné 10 porce

Tenhle borůvkový chlebík je tak snadný, že si ho troufnete připravit i s vašimi malými ratolestmi, které se vždycky rády něčemu novému přiučí – ať už jde o vaření, nebo o pečení. Tak zástěry na sebe, nažhavit troubu a jde se na to!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

150 kcal 7g Bílkoviny 2g Tuky 25g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, bily-jogurt, mleko, vejce, med, kyprici-prasek-do-peciva, skorice, boruvky

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 180 °C a připravte si formu na biskupský chlebíček, kterou vyložte pečicím papírem.

Špaldovou mouku, jogurt, mléko, vejce, med a kypřicí prášek společně smíchejte ve větší míse. Do výsledné směsi nasypte borůvky a opatrně je do těsta vmíchejte.

Vzniklé těsto nalijte do vyložené formy, přemístěte do trouby a pečte 45–50 minut při 170–180 °C.

Po uvedené době do chleba zkusmo píchněte špejlí. Pokud špejle vyjede čistá a nebudou na ní ulpívat kousky nedopečeného těsta, můžete chléb z trouby vytáhnout. V opačném případě pečte ještě pár minut a následně test špejlí zopakujte.

Upečený chléb nechte vychladnout na mřížce.

Po vychladnutí chléb nakrájejte na porce a podávejte.