Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Borůvkový chléb

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Borůvkový chléb

70 min 50 min Snadné 12 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

150 kcal 6g Bílkoviny 5g Tuky 24g Cukry

Suroviny

vejce, recky-jogurt, slunecnicovy-olej, med, spaldova-mouka, ovesne-vlocky, kyprici-prasek, mleko, boruvky

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Ve velké míse vyšlehejte vejce společně s řeckým jogurtem, slunečnicovým olejem a medem.

Přidejte špaldovou mouku, ovesné vločky a prášek do pečiva a vše pečlivě zamíchejte.

Nakonec do směsi přimíchejte mléko a borůvky a vypracujte polotekuté těsto.

Těsto nalijte do formy na chléb (30 cm × 15 cm) vyložené pečicím papírem, přemístěte do trouby a pečte 45–50 minut při 170–180 °C.

Upečený chléb nechte vychladnout na mřížce a nakrájejte na plátky (nám vyšlo zhruba 25 plátků o šířce 1,5 cm).

Poznámky

TIP: Borůvkový chléb můžete podávat samostatně nebo třeba s javorovým sirupem a zakysanou smetanou.

TIP testérů: Testérka Linda rozdělila chlebové těsto do silikonových forem na muffiny a pekla o 15 minut méně, než je uvedeno v základním postupu.