Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Borůvková galette z ovesných vloček

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Borůvková galette z ovesných vloček

55 min 35 min Střední 8 porce

Francouzská delikatesa jménem galette se dá připravit jak na slano, tak na sladko. Tradičně se připravuje z pohankové mouky, naše verze se však maličko liší. Mouku skvěle dokážou nahradit i ovesné vločky. Podlehnete s námi tomuto dokonalému dezertu?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

171 kcal 4g Bílkoviny 9g Tuky 16g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, kokosovy-olej, stevie, voda, boruvky, ryzova-mouka, citron, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 185 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Vločky smíchejte s kokosovým olejem, špetkou soli, stévií (nebo medem) a přidejte studenou vodu. Smíchejte, z těsta vytvořte kuličku a dejte zatím do lednice.

V misce smíchejte borůvky, sůl, rýžovou mouku a šťávu z ½ citronu.

Těsto vyndejte z lednice a vyválejte do tvaru kruhu (kruh nemusí být úplně přesný).

Do středu kruhu naskládejte připravené borůvky a okraje těsta ohněte směrem ke středu. (Z těsta z ovesných vloček to jde o trochu hůř, ale jde to!)

Galette přemístěte na připravený plech a pečte 30–35 minut při 175–185 °C.

Poznámky

Podávejte se slazeným tvarohem.