Francouzská delikatesa jménem galette se dá připravit jak na slano, tak na sladko. Tradičně se připravuje z pohankové mouky, naše verze se však maličko liší. Mouku skvěle dokážou nahradit i ovesné vločky. Podlehnete s námi tomuto dokonalému dezertu?

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Borůvková galette z ovesných vloček
55 min
35 min
Střední
8 porce
Recept
Výživové hodnoty
171 kcal
4g Bílkoviny
9g Tuky
16g Cukry
Suroviny
- 200 g ovesných vloček jemných
- 70 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 1 lžička tekuté stévie (nebo 2 lžíce medu)
- 4 lžíce studené vody
- 150 g čerstvých borůvek (můžete nahradit mraženými)
- 1 lžíce rýžové mouky hladké
- šťáva z ½ středního citronu
- sůl