Zajeďte si s námi na výlet do Itálie a propadněte této nestárnoucí klasice! Boloňská omáčka je známá na vícero způsobů, nechte se tentokrát inspirovat naší verzí s krůtím masem a oslňte rodinu chutnou večeří či obědem.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Boloňská omáčka s mletým masem
78 min
59 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
532 kcal
34g Bílkoviny
17g Tuky
63g Cukry
Suroviny
- 150 g bílé cibule
- 200 g mrkve
- 200 g řapíkatého celeru
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g mletého krůtího masa (maximálně 10 % tuku)
- 30 g rajčatového protlaku
- 2 lžíce sušeného oregana
- 300 ml kuřecího vývaru
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 l vody
- 300 g celozrnných špaget (v suchém stavu)
- 30 g strouhaného parmazánu
- 8 g čerstvé bazalky (nasekat najemno)
- sůl
- pepř