Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Boloňská omáčka s mletým masem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Boloňská omáčka s mletým masem

78 min 59 min Střední 4 porce

Zajeďte si s námi na výlet do Itálie a propadněte této nestárnoucí klasice! Boloňská omáčka je známá na vícero způsobů, nechte se tentokrát inspirovat naší verzí s krůtím masem a oslňte rodinu chutnou večeří či obědem.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

532 kcal 34g Bílkoviny 17g Tuky 63g Cukry

Suroviny

cibule, mrkev, rapikaty-celer, olivovy-olej, kruti-maso, rajcata, oregano, kureci-vyvar, vinny-ocet, voda, celozrnne-testoviny, parmazan, bazalka, sul, pepr

Instrukce

Cibuli oloupejte, mrkev s celerem očistěte a poté všechnu zeleninu nakrájejte najemno.

Do většího hrnce nalijte olivový olej a rozehřejte ho na středním plameni. Až bude olej rozpálený, přidejte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 4–5 minut.

K opečené cibuli přidejte zbytek nakrájené zeleniny, mleté krůtí maso, rajčatový protlak a sušené oregano a vše opékejte na středním plameni dalších 6–7 minut.

Do hrnce přilijte kuřecí vývar a přimíchejte krájená rajčata, vinný ocet, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a vařte pod pokličkou na mírném plameni 25–30 minut.

Mezitím ve větším hrnci přiveďte 2 l vody k varu. Jakmile začne voda vřít, přisypte sůl, přidejte špagety a vařte je za občasného promíchání na středním plameni 15–17 minut. Po uvaření špagety sceďte.

Uvařené špagety rozdělte do 4 talířů a servírujte s hotovou omáčkou, strouhaným parmazánem a najemno nasekanou čerstvou bazalkou.