Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bezlepkový banánový chléb s mandlemi

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bezlepkový banánový chléb s mandlemi

60 min 45 min Snadné 8 porce

Přezrály vám doma banány nebo jen máte chuť na nějakou dobrotu z tohoto exotického ovoce? Řešením pro oba případy je náš vláčný banánový chlebík s mandlemi. Kombinace banánů, mandlí, skořice a javorového sirupu je opravdu božská. Navíc je tento recept bezlepkový, takže si na něm mohou pochutnat i celiaci.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

403 kcal 8g Bílkoviny 25g Tuky 39g Cukry

Suroviny

mandlova-mouka, ryzova-mouka, kyprici-prasek, skorice, banan, mandlove-mleko, vejce, slunecnicovy-olej, javorovy-sirup, mandle

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

V jedné míse smíchejte obě mouky spolu s kypřicím práškem a skořicí.

Banány rozmačkejte vidličkou najemno.

Do druhé mísy dejte mléko, vejce, rozmačkané banány, olej a javorový sirup a promíchejte.

Do tekuté směsi postupně přidávejte sypkou směs a vše smíchejte v hladké těsto.

Připravte si chlebovou formu o velikosti 22 cm × 12 cm × 7 cm a vymažte ji olejem.

Těsto nalijte do formy a povrch posypejte nadrcenými mandlemi.

Vložte do trouby a pečte 40–45 minut na 180 °C. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí.

Hotovou buchtu nechte vychladnout na mřížce a poté ji vyklopte. Krájejte, až chléb úplně vychladne.