Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bezlepkové perníčky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bezlepkové perníčky

38 min 13 min Snadné 30 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

71 kcal 1g Bílkoviny 3g Tuky 9g Cukry

Suroviny

pohankova-mouka, ovesna-mouka, med, jedla-soda, pernikove-koreni, maslo, vejce

Instrukce

Nejprve si do větší mísy dejte obě mouky, jedlou sodu a perníkové koření a zamíchejte. Poté přidejte máslo, med a vejce a vše vypracujte v těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici odležet 1 den.

Druhý den těsto vytáhněte a nechejte jej na lince odležet další cca 1–2 hodiny, aby změklo a lépe se s ním pracovalo.

Troubu mezitím předehřejte na 170 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. Nachystejte si také vykrajovátka a formičky dle libosti. Pomoučete si pracovní plochu a poté na ní těsto po kouscích vyvalujte na tloušťku 3–4 mm, vykrajujte z něj perníčky a skládejte je na přichystaný plech.

Takto připravené perníčky dejte do předehřáté trouby a pečte 10–13 minut na 165–170 °C. Po vytažení nechte perníčky vychladnout (cca 30 minut) a dejte ve vzduchotěsné krabičce alespoň na 5 dní do lednice, aby změkly. Perníčky vám vydrží cca 2–3 týdny v chladu ve vzduchotěsné krabičce.