Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bezlepkové lívance

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bezlepkové lívance

28 min 23 min Snadné 15 kusů

Ani bezlepková dieta vám nezabrání dopřát si oblíbené lívance. K bezlepkovým lívancům stačí, když se obilná mouka vymění za kokosovou, a použitím rýžového mléka navíc vyrobíte i bezlaktózovou variantu. Polijte je rozpuštěným medem se skořicí, přidejte k nim ovoce a chuťové pohárky si budou mlaskat.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

72 kcal 3g Bílkoviny 5g Tuky 3g Cukry

Suroviny

kokosovy-olej, ryzove-mleko, vejce, stevie, kokosova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva

Instrukce

Lívanečník rozehřejte na mírném plameni a vymažte kokosovým olejem.

V míse vyšlehejte rýžové mléko společně s vejci a libovolným množstvím stévie.

Do vyšlehané směsi přidejte kokosovou mouku a prášek do pečiva a promíchejte.

Vzniklou směsí postupně plňte nahřátý lívanečník (nejlépe silikonovou stěrkou). Každou várku lívanců opékejte na středním plameni 2–3 minuty z každé strany.

Poznámky

Hotové lívance podávejte například s ovocem, s libovolným ořechovým krémem nebo obalené ve skořici.