Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bezlepkové linecké cukroví

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bezlepkové linecké cukroví

38 min 13 min Snadné 20 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

92 kcal 2g Bílkoviny 4g Tuky 12g Cukry

Suroviny

jahly, ovesne-vlocky, maslo, med, vejce, pohankova-mouka, marmelada-bez-cukru

Instrukce

Do větší mísy dejte obě mouky, máslo, med a vejce a vypracujte těsto. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 den odležet do lednice. Odleželé těsto vytáhněte a dejte na pracovní linku na cca 2 hodiny, aby změklo. Mezitím si připravte plech a vyložte jej pečicím papírem.

Následně si pomoučete pracovní plochu a těsto za pomoci válečku rozválejte na tloušťku cca 3 mm. Poté si předehřejte troubu na 170 °C a začněte z těsta formičkami vykrajovat libovolné tvary. Vykrájené cukroví naskládejte na plech a pečte dozlatova 10–13 minut při 165–170 °C.

Po vytažení nechte cukroví vychladnout (cca 45 minut) a slepte marmeládou. Takto připravené cukroví vydrží v chladném prostředí (v lednici nebo v zimě za oknem) až 3 týdny.