Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bezlepkové čokoládové sušenky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bezlepkové čokoládové sušenky

25 min 15 min Střední 12 kusů

Marně hledáte sušenky, které by byly bez lepku a chutnaly vám? Nemarněte čas hledáním a upečte si je doma. Tenhle recept na bezlepkové sušenky je snadný, z lehce dostupných surovin a na konci se vám odmění lahodnou čokoládovou chutí a pocitem, že jste to zvládli sami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

127 kcal 3g Bílkoviny 9g Tuky 4g Cukry

Suroviny

maslo, horka_cokolada, pohankova-mouka, sul, kyprici-prasek-do-peciva, vejce, med

Instrukce

Troubu předehřejte na 160°C.

V rendlíku rozehřejte 100g hořké čokolády společně s máslem. Rendlík dejte zatím stranou.

V misce smíchejte pohankovou mouku, sůl a prášek do pečiva. Misku odložte.

Vezměte druhou misku a vyšlehejte v ní vejce a med. Za stálého šlehání nebo míchání přidávejte k medu a vejci mix mouky, soli a prášku do pečiva.

Přimíchejte pomocí špachtle nebo metličky rozpuštěnou čokoládu s máslem. Zbylých 40g čokolády nasekejte na hrubo a přimíchejte do těsta.

Těsto dejte na cca 5-10 minut do ledničky.

Z těsta pak pomocí dvou lžiček tvarujte kuličky na plech vyložený pečícím papírem.

Kuličky můžete ještě lžičkou z vrchu stlačit, nebo rozprostřít těsto do tvaru sušenky. Pokud ale nebude těsto uplně tuhé, rozteče se samo, než stačíte dát plech do trouby.

Sušenky pečte 12-15 minut při 160 - 170°C.