Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bezlepková roláda s jahodami a pekanovými ořechy

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bezlepková roláda s jahodami a pekanovými ořechy

120 min 12 min Střední 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

248 kcal 11g Bílkoviny 16g Tuky 18g Cukry

Suroviny

vejce, trtinovy-cukr, mandlova-mouka, kukuricny-skrob, jahody, tvaroh, vanilkovy-extrakt, pekanove-orechy, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Ve větší míse vyšlehejte žloutky s třtinovým cukrem moučkou do pěny (potrvá to cca 4–5 minut). Jakmile je pěna vyšlehaná, přidejte do mísy mandlovou mouku a kukuřičný škrob a vše společně promíchejte.

Následně si nachystejte vyšší mixovací nádobu a tyčový mixér se šlehacím nástavcem. Do nádoby vložte bílky a špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh (potrvá to cca 3–4 minuty). Jakmile je sníh hotový, opatrně jej po polovinách vmíchejte do směsi ve větší míse.

Vzniklé těsto rovnoměrně nalijte na připravený plech a poté vložte na 10–12 minut do trouby předehřáté na 180–185 °C.

Po upečení nechte piškot alespoň 30 minut vychladnout mimo plech na pečicím papíru.

Mezitím si připravte tvarohovu směs. Jahody omyjte, nakrájejte na malé kostičky o velikosti cca 0,5 cm a vložte do menší mísy. K jahodám přidejte tvaroh, vanilkový extrakt a 50 g pekanových ořechů a vše promíchejte.

Jakmile piškot vychladne, ¾ tvarohové směsi naneste rovnoměrně po celé jeho ploše a poté potřený piškot opatrně srolujte do rolády pomocí pečicího papíru, na kterém se piškot pekl. Takto připravenou roládu dejte ještě na 1 hodinu uležet do lednice. Zbylou ¼ směsi si dejte stranou a vyčkejte s ní do momentu, než se roláda vychladí.

Odleželou roládu vyndejte z lednice, vyjměte z pečicího papíru a navrch naneste zbytek tvarohové směsi – k tomu vám nejlépe poslouží cukrářský sáček.

Roládu nakonec posypte zbylými pekanovými ořechy, nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.