Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bezlepková kolečka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bezlepková kolečka

88 min 48 min Snadné 25 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

jahly, strouhany-kokos, mandle, zazvor, med, maslo

Instrukce

Jáhly 2× properte ve studené vodě.

Propláchnuté jáhly dejte do hrnce a zalijte vodou, přičemž voda by měla sahat zhruba 2,5 cm nad jáhly. Jáhly vařte na mírném plameni 25–30 minut, dokud nezměknou.

Po uvaření nechte jáhly chvíli vychladnout. Poté je v míse smíchejte se strouhaným kokosem, mletými mandlemi, mletým zázvorem, medem a máslem nebo kokosovým olejem. Vypracujte lepivé těsto. S těstem se hůř pracuje, takže na vyválení budete potřebovat 2 archy pečicího papíru, mezi kterými těsto snadno vyválíte.

Předehřejte si troubu na 170–180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Hotové těsto vložte mezi 2 připravené archy pečicího papíru a vyválejte jej na zhruba 3 mm silnou placku. Z placky vykrajujte kolečka nebo libovolné tvary a ty opatrně přenášejte na připravený plech.

Plech vložte do trouby a kolečka pečte při 170–180 °C po dobu 15–18 minut (záleží na tloušťce vašeho vyváleného těsta).

Hotová bezlepková kolečka nechte po upečení vychladnout a následně podávejte.

Poznámky

Pokud máte alergii na laktózu, máslo nahraďte kokosovým olejem.