Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bezlepková bábovka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bezlepková bábovka

130 min 55 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

395 kcal 12g Bílkoviny 35g Tuky 14g Cukry

Suroviny

maslo, vejce, med, mandlove-mleko, mandlova-mouka, pomeranc, kyprici-prasek-do-peciva, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 165–170 °C, připravte si formu na bábovku (Ø 25 cm) a vymažte ji 10 g másla.

Do větší mísy vložte žloutky, med, máslo a mléko a vše důkladně vyšlehejte. Následně do směsi přidejte mandlovou mouku, kůru z pomeranče a kypřicí prášek a opět vše důkladně promíchejte.

Nyní si připravte vyšší šlehací nádobu a tyčový mixér se šlehacím nástavcem. Do nádoby vložte bílky a špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh (potrvá to 3–4 minuty). Sníh z bílků poté po polovinách vmíchejte do mandlové směsi.

Hotové těsto nalijte do připravené formy, vložte do trouby a pečte 50–55 minut na 165–170 °C. Po upečení bábovku z formy vyklopte a nechte alespoň 1 hodinu vychladnout. Po vychladnutí ji nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

Poznámky

Bábovku před podáváním posypte moučkovým třtinovým cukrem.