Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bazalkové pesto - základní recept

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bazalkové pesto - základní recept

5 min 0 min Snadné 1 kus

Bazalkové pesto v kombinaci s těstovinami a parmazánem, to je ta pravá Itálie. My jsme do ní přidali trochu exotiky v podobě kokosového mléka. Využijte naše netradiční pesto nejen k dochucení těstovin, ale i na celozrnné pečivo, do rizota či dalších pokrmů.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

760 kcal 18g Bílkoviny 64g Tuky 28g Cukry

Suroviny

kesu-orechy, kokosove-mleko, bazalka, cesnek, citron, sul, pepr

Instrukce

Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte na plný výkon 20–30 vteřin, dokud nedosáhnete polohrubé konzistence.

Pesto nemixujte úplně dohladka, abyste h pak mohli snáze použít v dalších receptech.

Poznámky

Pesto si zamilujete pro jeho široké využití. Ochuťte jím třeba uvařené celozrnné těstoviny, slané kaše, celozrnnou pizzu nebo vařené brambory.