Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Batátový falafel

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Batátový falafel

50 min 35 min Náročné 4 porce

Pokud jste propadli falafelu, máme pro vás skvělý tip. Tradiční recept na falafel jsme si vzali trošku na paškál a obohatili ho o quinou a batátové pyré. Díky tomu tento bezlaktózový pokrm není tak suchý a získá si vás i barvou i jemnou chutí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

420 kcal 18g Bílkoviny 8g Tuky 69g Cukry

Suroviny

quinoa, cizrna, cibule-salotka, bataty, petrzelova_nat, koriandr, ovesna-mouka, sul, pepr

Instrukce

Nejdříve připravte batátové pyré. Batátu oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 °C cca 35 minut do měkka. Batáty poté rozmixujte na hladké pyré.

Troubu předehřejte na 170 °C.

Quinou uvařte podle návodu na obalu.

Cizrnu sceďte a dejte společně s moukou z ovesných vloček, šalotkou, batátovým pyré, petrželí a koriandrem do mixéru.

Rozmixujte dohladka, přemístěte do misky a směs smíchejte s uvařenou quinoou. Dochuťte solí a pepřem.

Ze směsi tvarujte kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě při 170 °C cca 25 minut.

Falafel podávejte například s hummusem a chlebovými plackami.