Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Batátový chlebíček

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Batátový chlebíček

145 min 60 min Snadné 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

327 kcal 10g Bílkoviny 14g Tuky 39g Cukry

Suroviny

bataty, trtinovy-cukr, kokosovy-olej, mleko, ovesne-vlocky, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, vejce, vlasske-orechy

Instrukce

Nejprve si připravte batátové pyré: Batáty zbavte slupky, nakrájejte na kostičky (1 cm × 1 cm) a dejte do většího hrnce s vodou. Přiveďte k varu a batáty vařte 8–10 minut na středním plameni. Vodu poté slijte a batáty tyčovým mixérem rozmixujte na hladké pyré.

Troubu předehřejte na 180 °C, připravte si formu na chlebíček (26 cm × 13 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

K batátovému pyré v hrnci přidejte cukr, olej a mléko. Následně vmíchejte vločky, ½ množství mouky a prášek do pečiva. Přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. Poté přisypte zbytek mouky a vlašské ořechy a hotové těsto nalijte do připravené formy. Pečte 40–50 minut na 180 °C.

Po vytažení z trouby nechte chlebíček 10 minut ve formě a pak jej z ní vytáhněte. Před krájením jej nechte 1 hodinu vychladnout.