Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Batátový cheesecake

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Batátový cheesecake

85 min 65 min Střední 12 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

338 kcal 11g Bílkoviny 24g Tuky 22g Cukry

Suroviny

kokosovy-olej, erythritol, vlasske-orechy, arasidove-maslo, ovesne-vlocky

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Nejprve připravte korpus. Ve větší míse smíchejte kokosový olej, 40 g erythritolu, mleté vlašské ořechy, arašídové máslo a vločky. Rukama vypracujte kompaktní těsto, udělejte z něj kouli a dejte ho na 10 minut vychladit do lednice.

Mezitím si stihnete připravit náplň – všechny uvedené ingredience rozmixujte dohladka a náplň dejte vychladit do lednice.

Vezměte si těsto na korpus a připravte si kulatou formu (Ø 30 cm). Formu vyložte pečicím papírem, připravené těsto rozdrobte po dně a okrajích formy a dlaněmi ho rovnoměrně upěchujte.

Formu s korpusem (zatím bez náplně) dejte do předehřáté trouby a pečte 10 minut při 180 °C. Po této době vyjměte formu z trouby, na korpus nalijte připravenou náplň a dejte zpět do trouby. Pečte dalších 30 minut na 180 °C, pak teplotu stáhněte na 170 °C a pečte dalších 25–30 minut, dokud okraje náplně nezačnou zlátnout.

Poté formu vyndejte a upečený cheesecake nechte vychladnout na mřížce.

Po vychladnutí ho dejte alespoň na 30 minut do lednice, následně ho rozkrá jejte na 12 dílků a podávejte.

Poznámky

TIP: Cheesecake jsme podávali společně s kokosovým karamelem. Na jeho přípravu budete potřebovat 400 ml kokosového mléka z plechovky, 50 g kokosového cukru, 20 g kokosového oleje a špetku soli. Kokosové mléko společně s cukrem přemístěte do rendlíku a zahřívejte 10 minut na

středním plameni. Poté snižte plamen a za stálého míchání nechte karamel

zhoustnout (potrvá to zhruba 20–25 minut). Nakonec přimíchejte kokosový

olej a špetku soli a rendlík odstavte. Karamel nechte vychladnout a podávejte, popřípadě skladujte v lednici.

*Erythritol je nízkokalorické přírodní sladidlo, které je vhodné zejména pro

diabetiky – jedná se o alkoholový cukr s velmi nízkým až nulovým glykemickým indexem.