Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Batátové rösti s dipem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Batátové rösti s dipem

25 min 15 min Snadné 12 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

38 kcal 2g Bílkoviny 1g Tuky 6g Cukry

Suroviny

bataty, vejce, cesnek, spaldova-mouka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 150 °C.

Batáty oloupejte a nastrouhejtena hrubém struhadle. Následně je smíchejte se žloutkem, utřeným česnekem, špetkou soli, špetkou pepře a špaldovou moukou.

Připravte si plech vyložený pečicím papírem.

Z batátového těsta tvořte rukama přímo na plechu menší placičky (zhruba o velikosti dlaně).

Plech dejte do předehřáté trouby a pečte cca 15 minut při 150–160 °C.

V průběhu pečení troubu kontrolujte, ať se placičky nepřipálí.

K upečeným plackám ještě připravte dip. Bílý jogurt smíchejte s nasekanou pažitkou, solí a čerstvě mletým pepřem.

Poznámky

Placky po vytažení z trouby ještě dodatečně opečte na 1 lžíci olivového oleje (cca 2–3 minuty z každé strany), aby byly opravdu křupavé. Nepřežeňte to ale s teplotou plotýnky – bude stačit střední stupeň