Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Batátové placky s pečenými jablky se skořicí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Batátové placky s pečenými jablky se skořicí

81 min 61 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

374 kcal 8g Bílkoviny 16g Tuky 50g Cukry

Suroviny

bataty, pohankova-mouka, vejce, vanilkovy-extrakt, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 175 °C.

Jablka omyjte, nakrájejte na kostičky a v míse smíchejte s kokosovým olejem, skořicí a medem.

Plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete po něm připravená jablka. Plech s jablky dejte na 20–25 minut do předehřáté trouby a pečte při 165–175 °C.

V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky, přidejte do hrnce s vroucí vodou a vařte do změknutí při středním plameni (potrvá to cca 20–30 minut).

Uvařené batáty sceďte, nechte vychladnout a poté rozmixujte v mixéru společně s pohankovou moukou, vejci, vanilkovým extraktem a špetkou soli.

Ze vzniklé směsi na nepřilnavé pánvi tvořte placky (⌀ 10 cm). Placky opékejte na středním plameni 2 minuty z jedné strany a 1 minutu z druhé strany.

Hotové placky rozdělte do 4 talířů a podávejte s pečenými jablky.

Poznámky

Kromě pečených jablek jsme placky podávali také s 200 g nízkotučného tvarohu smíchaným se semínky z 1 vanilkového lusku.