Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Batátové hranolky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Batátové hranolky

38 min 28 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

410 kcal 6g Bílkoviny 25g Tuky 42g Cukry

Suroviny

bataty, mleta-paprika, chilli, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Batáty očistěte kartáčem (neloupejte!) a odstraňte z nich nožem všechny nedokonalosti a nečistoty. Ostrým nožem batáty rozpulte a nakrájejte na proužky. V míse je následně smíchejte s uzenou paprikou, chilli, olivovým olejem, solí a špetkou pepře.

Obalené batáty rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 180–190 °C 25–28 minut dozlatova.

Než se batáty upečou, stihnete akorát připravit dip.

Avokáda zbavte slupky a pecky. Dužinu rozmixujte společně s čerstvou petrželkou, jogurtem, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Dip dejte před podáváním ještě na chvilku do lednice.