Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Batátové chipsy s avokádovým dipem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Batátové chipsy s avokádovým dipem

45 min 30 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

255 kcal 5g Bílkoviny 14g Tuky 29g Cukry

Suroviny

bataty, cesnek, slunecnicovy-olej, uzena-paprika, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vystelte pečicím papírem.

Batáty očistěte a nakrájejte na 2–3 mm silné plátky.

Do misky prolisujte 2 stroužky česneku, přidejte 2 lžíce slunečnicového oleje, lžičku mleté uzené papriky, sůl a pepř. Do misky přidejte plátky batát a obalte je ve vzniklé směsi.

Obalené plátky batát vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a plech dejte do trouby. Plátky pečte dokřupava zhruba 30 minut při 170–180 °C.

Než se chipsy upečou, připravte dip. V mixéru rozmixujte avokádo, jogurt, citronovou šťávu, sůl a pepř. Hotový dip přendejte z mixéru do misky a dejte zatím do ledničky.

Upečené batáty vyndejte z trouby a podávejte společně s vychlazeným dipem.