Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Batátová tortilla se špenátem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Batátová tortilla se špenátem

35 min 25 min Střední 8 porce

Na první pohled byste asi neuhodli, že tato oku lahodící tortilla obsahuje sladké brambory, zvané batáty. Stejně jako klasické brambory obsahují spoustu vitamínů a dalších výživných látek. Zkuste si proto připravit tento pokrm, ze kterého se nají celá rodina!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

174 kcal 8g Bílkoviny 9g Tuky 16g Cukry

Suroviny

bataty, olivovy-olej, cibule, cesnek, vejce, spenat, sul, pepr

Instrukce

Cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na klínky, které v prstech rozeberte na jednotlivé dílky. Batáty oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (zhruba po 4–5 mm).

V hlubší pánvi (Ø 25 cm) rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a opékejte ji na středním plameni 5 minut dosklovita. Následně přidejte nakrájené batáty a špetku soli, obsah pánve zalijte 250 ml vody a vařte bez pokličky 10–12 minut.

Batáty během vaření míchejte, aby změkly i ty, které jsou nahoře. Na konci vaření by voda měla být odpařená a batáty změklé, ale stále o něco pevnější než vařené brambory.

Zatímco se vaří batáty, properte listy špenátu a nakrájejte je nahrubo.

Do větší misky si rozklepněte všech 7 vajec a vyšlehejte je s utřeným česnekem, špetkou soli a špetkou pepře. Až budou batáty v pánvi dostatečně změklé, přidejte k nim nakrájený špenát, promíchejte a zalijte vaječnou směsí. Pánev přiklopte pokličkou, stáhněte plamen a pečte na velmi mírném ohřevu 10 minut do úplného uvaření vajec.

Tortillu opatrně vyjměte z pánve, rozkrojte na 8 dílků a ještě teplou ji podávejte.