Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Batátová polévka s kari

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Batátová polévka s kari

50 min 35 min Snadné 4 porce

Tak trochu jiná „dýňová“ polévka. Kromě toho, že je krásně žlutooranžová, má tahle batátová polévka s kokosovým mlékem a kari také výjimečnou sladko-kořeněnou chuť. Recept je bezlaktózový a hodí se do studeného podzimního a zimního počasí. Obarvěte svou gastronomii do slunečna…

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

103 kcal 2g Bílkoviny 4g Tuky 15g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, cesnek, kari, kmin, bataty, zeleninovy-vyvar, kokosove-mleko, sul, pepr

Instrukce

V hrnci na středním plameni rozpálíme lžíci olivového oleje

Osmažíme na něm na jemno nasekanou cibulku po dobu 3-4 minut.

Poté přidáme utřené 2 stroužky česneku, kmín, kari a restujeme 2 minuty.

Na orestované koření přidáme na kostky nakrájenou a očištěnou batátu.

Vše zalijeme vývarem a vaříme 15—20 minut pod pokličkou dokud batáty nezměknou.

Polévku po uvaření odstavíme, necháme chvíli vychladnout a rozmixujeme tyčovým nebo stolním mixérem dohladka. Dochutíme ji solí a pepřem a nakonec přimícháme kokosové mléko.

Polévku jsme dozdobili sušeným chilli, lžící kokosového mléka a nasekanou mrkvovou natí.