Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Batátová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Batátová polévka

52 min 22 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

211 kcal 4g Bílkoviny 11g Tuky 26g Cukry

Suroviny

bataty, olivovy-olej, cibule, cesnek, zeleninovy-vyvar, smetana, kari, chilli, citron, citronova-stava, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si nakrájejte batáty na menší kostky o velikosti (1 cm × 1 cm).

Na středním plameni rozehřejte ve větším hrnci 3 lžíce olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce najemno nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku a na kostky nakrájené batáty a společně opékejte na středním plameni 4–5 minut.

Po uplynutí času přidejte 1 l zeleninového vývaru, 100 ml smetany na vaření, kari koření, chilli, sůl a pepř. Hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte na středním plameni 16–17 minut.

Jakmile jsou batáty měkké, vypněte plamen a do hrnce přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z ½ citronu.

Nakonec obsah hrnce rozmixujte dohladka tyčovým mixérem, dle chuti osolte, opepřete, rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.

Tipy na servírování: Polévku podávejte s najemno nasekanou petrželovou natí, lžičkou olivového oleje a najemno nakrájenou čerstvou chilli papričkou