Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Baskický cheesecake

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Baskický cheesecake

85 min 65 min Snadné 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

435 kcal 15g Bílkoviny 29g Tuky 30g Cukry

Suroviny

smetanovy-syr, tvaroh, trtinovy-cukr, vejce, smetana, spaldova-mouka, sul

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 200 °C a nachystejte si dortovou formu (⌀ 24 cm), kterou vyložte pečicím papírem až po okraje.

Následně si vezměte velkou mísu, dejte do ní smetanový sýr, tvaroh a třtinový cukr a ručním šlehačem celou směs šlehejte 2–3 minuty na střední až vysokou rychlost.

Poté snižte rychlost na nízkou a do směsi postupně zašlehejte jedno vejce po druhém. Následně do mísy postupně zašlehejte smetanu a špetku soli. Poté vypněte šlehač, do vyšlehané směsi prosejte špaldovou mouku a vše promíchejte.

Výsledné těsto nalijte do vyložené formy, tu vložte do trouby a těsto pečte 55–65 minut při 190–200 °C. Okraje povrchu těsta by měly být načernalé.*

Po upečení cheesecake vyndejte z trouby a nechte ho 1–2 hodiny ve formě, dokud zcela nevychladne. Následně ho nakrájejte na 8 porcí a podávejte.

* Mírné připálení tu není na škodu – jedná se o záměrnou specifickou vlastnost tohoto receptu, díky které dort mimo jiné drží pohromadě.