Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Baskické kuře

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Baskické kuře

80 min 60 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

427 kcal 33g Bílkoviny 26g Tuky 15g Cukry

Suroviny

kureci-maso, cibule, cesnek, cervena-paprika, repkovy-olej, kureci-vyvar, rajcata, cerne-olivy, mleta-paprika, tymian, sul, pepr

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 180 °C a připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 30 cm.

Kuřecí stehna omyjte a každé rozkrojte na půl (řez vždy veďte skrze kloub – v tomto místě nejdříve stehno nařízněte, poté kloub rukama rozlomte a řez dokončete). Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Červenou papriku zbavte semínek a nakrájejte na tenké proužky.

Rozkrojená stehna a nakrájenou cibuli, česnek a papriku dejte do připraveného pekáče, přidejte k nim 2 lžíce oleje, kuřecí vývar, krájená rajčata z plechovky, černé olivy, mletou papriku, sušený tymián, sůl a pepř a celý obsah pekáče důkladně promíchejte.

Až se rozehřeje trouba, dejte do ní pekáč s kuřetem a zeleninou a pečte 55–60 minut při 175–180 °C.

Po uvedené době vyjměte pekáč z trouby, pečenou směs rozdělte na 4 porce a podávejte.

Poznámky

Před podáváním můžete kuře ozdobit několika lístky čerstvé bazalky.