Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Banánový pudink bez vajec

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Banánový pudink bez vajec

78 min 3 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

220 kcal 6g Bílkoviny 2g Tuky 45g Cukry

Suroviny

banan, mleko, vanilkovy-extrakt, kurkuma, kukuricny-skrob, med

Instrukce

Nejprve si připravte větší kastrol. Banány oloupejte a spolu s 200 ml mléka, 1 lžičkou vanilkového extraktu a špetkou kurkumy přidejte do kastrolu. Tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka a poté na středním plameni pomalu přiveďte k varu.

Mezitím si ve zbylých 50 ml mléka metličkou rozmíchejte kukuřičný škrob. Jakmile se směs v kastrůlku začne vařit, snižte plamen na mírný a přilijte zbylé mléko smíchané se škrobem a med. Za stálého míchání počkejte, dokud pudink nezhoustne (1–2 minuty).

Hotový pudink přelijte do skleniček nebo mističek a nechte v lednici alespoň 1 hodinu před podáváním vychladnout.

Poznámky

Pudink můžete navíc posypat mletou skořicí nebo holandským kakaem. Pokud máte pudink radši ještě teplý, stačí jej nechat vychladnout 10 minut.