Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Banánovočokoládová mousse

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Banánovočokoládová mousse

250 min 3 min Snadné 3 porce

Také vám tečou sliny při pohledu na náš čokoládový dezert? Tak si ho s námi pojďte připravit a zažeňte tak chuť na sladké! Spojení banánu a hořké čokolády jednoduše funguje!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

424 kcal 5g Bílkoviny 32g Tuky 27g Cukry

Suroviny

horka_cokolada, banan, avokado, holandske-kakao, med, kokosove-mleko

Instrukce

Nejprve si rozpusťte čokoládu nad vodní lázní. Připravte si hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila.

Do misky nalámejte čokoládu a až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně vložte misku do hrnce a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit.

Následně do vyšší mixovací nádoby vložte oloupané banány, oloupané avokádo, kakao, med, kokosové mléko a nakonec i rozpuštěnou čokoládu. Pomocí tyčového mixéru vše důkladně rozmixujte do hladkého krému. Hotový krém rovnoměrně rozdělte do 3 sklenic a vložte alespoň na 4 hodiny do lednice.

Po vychlazení můžete banánovočokoládovou mousse podávat. V lednici vydrží po dobu 2–3 dní.

Poznámky

Banánovočokoládová mousse skvěle vypadá i chutná s drobným bobulovým nebo lyofilizovaným ovocem.