Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Banánová bábovka ze špaldové mouky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Banánová bábovka ze špaldové mouky

70 min 50 min Snadné 12 porce

Klasická bábovka připravená netradičním způsobem. Do těsta jsme přidali banány, díky kterým je bábovka krásně vlačná a kravské mléko vyměnili za rýžové, takže je navíc bez laktózy!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

304 kcal 4g Bílkoviny 14g Tuky 38g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, kyprici-prasek, skorice, vejce, banan, trtinovy-cukr, slunecnicovy-olej, ryzove-mleko, vanilkovy-extrakt

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Mouku spolu s kypřicím práškem prosejte přes síto do mísy. Promíchejte se skořicí.

Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

Banány rozmačkejte vidličkou najemno.

Žloutky vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny. Poté přidejte mléko,vanilkový extrakt, banány a promíchejte.

Do směsi po malých částech přidávejte mouku s kypřicím práškem a skořicí. Už nešlehejte, mouku opatrně zapracujte vařečkou. Poté postupně přidávejte sníh.

Bábovkovou formu o průměru 22 cm vymažte olejem. Těsto do ní nalijte, vložte do trouby a teplotu snižte na 150 °C. Při této teplotě pečte 50–55 minut. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí.

Hotovou bábovku nechte vychladnout na mřížce, poté vyklopte. Krájejte, jakmile bábovka úplně vychladne.

Poznámky

Nepřilnavou formu stačí vymazat olejem, ty ostatní raději ještě vysypejte hrubou moukou nebo kokosem. Hotovou bábovku můžete před krájením pocukrovat.