Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Banánky v čokoládě

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Banánky v čokoládě

45 min 5 min Snadné 12 porce

Banán v čokoládě, to je mňamka, která všechny, kdo mají rádi toto ovoce, dostane snadno do kolen. My jsme banán vytunili ještě ovesnými vločkami, proteinem a dalšími energetickými zachránci! Vyzkoušejte ještě dnes!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

201 kcal 8g Bílkoviny 14g Tuky 9g Cukry

Suroviny

banan, strouhany-kokos, protein, ovesne-vlocky, arasidove-maslo, mleko, horka_cokolada, kokosovy-olej

Instrukce

Zmrazený banán rozmixujte dohladka, přemístěte do misky a přidejte kokos, protein, vločky, arašídového máslo s mlékem a vytvořte těsto.

Plech vyložte pečicím papírem.

Z těsta tvarujte válečky a pokládejte je na plech.

Čokoládu společně s kokosovým olejem rozehřejte nad vodní lázní. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Mezitím si do misky nalámejte čokoládu a přidejte kokosový olej. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a kokosovým olejem a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.

Rozehřátou čokoládou polijte válečky a nechte chladit alespoň 30 minut v ledničce.

Hotové banánky podávejte vychlazené a posypané strouhaným kokosem.

* Protein je prášek, který se používá jako doplněk stravy – dodává tělu zvýšené množství bílkovin. K dostání je v různých variantách a příchutích.

Poznámky

Místo banánu můžete použít mražené lesní ovoce (cca 100 g).