Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Banana bread

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Banana bread

57 min 42 min Snadné 20 porce

Přezrály vám doma banány nebo jen máte chuť na nějakou dobrotu z tohoto exotického ovoce? Řešením pro oba případy je náš vláčný banánový chlebík. Kombinace banánů, skořice a medu je opravdu božská.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

135 kcal 3g Bílkoviny 4g Tuky 20g Cukry

Suroviny

banan, kokosovy-olej, med, vejce, spaldova-mouka, skorice, mleko, kyprici-prasek-do-peciva, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 175 °C.

Banány rozmačkejte ve větší míse vidličkou, přidejte k nim kokosový olej, med a vejce. Všechny ingredience společně vyšlehejte.

Do mísy přidejte všechny zbylé ingredience – špaldovou mouku, skořici, mléko, prášek do pečiva a špetku soli. Vše pečlivě promíchejte.

Formu typu srnčí hřbet 25–30 cm × 10 cm vyložte pečicím papírem a přilijte vzniklé těsto.

Zbylý banán podélně rozřízněte a položte navrch těsta.

Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte při 165–175 °C 40–45 minut.

Upečený chléb nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.

Poznámky

Těsto vyzkoušejte při pečení špejlí – pokud je špejle po vytažení z těsta vlhká, je potřeba ho v troubě ještě chvilku nechat.