Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bábovka s ořechy a jablky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Bábovka s ořechy a jablky

93 min 43 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

281 kcal 8g Bílkoviny 13g Tuky 30g Cukry

Suroviny

vejce, med, maslo, jablecna-presnidavka, spaldova-mouka, vlasske-orechy, mleko, vanilkovy-extrakt, kyprici-prasek-do-peciva

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 175–180 °C, připravte si formu na bábovku (Ø 25 cm) a vymažte ji máslem.

Do větší mísy vyklepněte vejce, přidejte med a obojí společně vyšlehejte do pěny. Jakmile budete mít ingredience vyšlehané, přidejte jablečné pyré, prosátou mouku, mleté vlašské ořechy, mléko, máslo, vanilkový extrakt a prášek do pečiva a vypracujte řidší těsto. Hotové těsto následně nalijte do připravené formy. Bábovku pečte ve vyhřáté troubě 40–43 minut na 175–180 °C.

Po upečení bábovku nechte vychladnout ve formě (10–15 minut), následně ji z formy vyndejte a nechte dalších cca 20 minut při pokojové teplotě. Po vychladnutí bábovku nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

Poznámky

Před servírováním můžete bábovku posypat jemně mletým třtinovým cukrem.