Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bábovka s cizrnou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Bábovka s cizrnou

70 min 60 min Střední 20 porce

Hledáte recept na bábovku, která bude nejen skvěle chutnat, dobře vypadat, ale bude zároveň obsahovat spoustu živin a tělu prospěšných látek? Oproti klasickým bábovkám tato cizrnová splňuje všechna zmíněná kritéria. Vyzkoušíte?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

104 kcal 4g Bílkoviny 4g Tuky 14g Cukry

Suroviny

cizrna, vejce, ovesne-mleko, ryzovy-sirup, kokosovy-olej, holandske-kakao, jedla-soda, kyprici-prasek-do-peciva, pohankova-mouka

Instrukce

Troubu předehřejte na 160 °C.

Cizrnu rozmixujte dohladka, přemístěte do mísy a smíchejte s vejci, mlékem, sirupem, olejem, kakaem, jedlou sodou, kypřicím práškem a pohankovou moukou.

Vzniklé těsto pečlivě promíchejte tak, aby v něm nebyly žádné hrudky.

Formu na bábovku vymažte olejem, vysypte kakaem a přilijte těsto.

Vložte formu do trouby a pečte při 150–160 °C cca 60 minut.

Hotovou bábovku nakrájejte a podávejte.

Poznámky

Máte rádi sladké dezerty? Bábovku po vyklopení z formy posypte stévií nebo ji přelijte kokosovým karamelem. Recept na kokosový karamel najdete zde na webu.