Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Avokádový toast

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Avokádový toast

13 min 8 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

329 kcal 11g Bílkoviny 31g Tuky 12g Cukry

Suroviny

avokado, mata, redkvicky, rapikaty-celer, jarni_cibulka, celozrnny-chleb, vejce, sul, pepr

Instrukce

Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte ho na kostičky. Ředkvičky nakrájejte na plátky a řapíkatý celer na kostičky. Mátu nasekejte nahrubo a cibuli nasekejte najemno.

Všechny připravené suroviny smíchejte v misce, vzniklou směs dochuťte solí a pepřem a uložte zatím do lednice.

Plátky chleba opečte nasucho na pánvi anebo v toustovači.

Nakonec si připravte volská oka – stačí vajíčka rozklepnout na rozehřátou pánev a přiklopit pokličkou (nejlépe průhlednou) na alespoň 5 minut, dokud bílek nebude zcela propečený. Žloutek propečte podle chuti – po 5 minutách pod pokličkou bude tekutý, zhruba po dalších 3 minutách by měl být zcela propečený (a tudíž vhodný i pro děti).

Vyndejte z lednice avokádovou směs a navrstvěte ji na opečené plátky chleba. Navrch rozdělte volská oka, podle libosti je dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Poznámky

Avokádový toast jsme před servírováním posypali čerstvou řeřichou.