Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Avokádovotuňákový sendvič

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Avokádovotuňákový sendvič

41 min 1 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

526 kcal 24g Bílkoviny 63g Tuky 20g Cukry

Suroviny

cervena-cibule, jablecny-ocet, voda, avokado, koriandr, jalapeno-papricky, zitny-chleb, tunak, sezamova-seminka, sul, pepr

Instrukce

Cibuli nakrájejte na tenké plátky a dejte do vyšší misky.

V malém kastrůlku přiveďte k varu jablečný ocet a 50 ml vody.

Jakmile směs začne vřít, přelijte jí cibuli a tu dejte alespoň na 30 minut do lednice.

Po uplynutí uvedeného času vidličkou rozmačkejte avokádo se solí a pepřem. Následně nakrájejte najemno koriandr a přimíchejte ho k avokádu. Papričku jalapeño nakrájejte na tenké plátky a nechte zatím stranou.

Avokádovou směs rozprostřete na chléb, přidejte tuňáka, naloženou cibuli (množství dle chuti) a nakrájené jalapeño a vše posypte sezamovými semínky.

Hotový sendvič ihned podávejte.