Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Arašídový cheesecake

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Arašídový cheesecake

357 min 7 min Střední 10 porce

I když už jste již určitě ochutnali spoustu druhů oblíbeného cheesecaku, stejně najdeme jeden, který jste ještě neměli. Arašídový cheesecake vás překvapí svou neobvyklou chutí a budete na něj ještě dlouho vzpomínat.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

403 kcal 15g Bílkoviny 25g Tuky 27g Cukry

Suroviny

arasidy, ovesne-vlocky, med, arasidove-maslo, voda

Instrukce

Nejprve si připravte spodní vrstvu: Do středně velké mísy dejte veškeré ingredience a smíchejte je. Následně si nachystejte kulatou dortovou formu (Ø 25 cm), směs do ní vysypte a srovnejte spodní stranou skleničky do souměrně tlusté vrstvy (cca 0,5 cm) a dejte do ledničky.

Mezitím si připravte hustý pudink: Mléko si naměřte v odměrce a ½ množství mléka nalijte do středně velkého kastrůlku, ve kterém jej zahřívejte 2–3 minuty na mírném plameni. Do zbylého mléka vidličkou zašlehejte pudink. Jakmile bude mléko v kastrůlku dostatečně teplé, přimíchejte zbytek mléka smíchaného s pudinkem a vařte na středním plameni, dokud nevznikne hustý pudink (potrvá to cca 2–4 minuty).

Aby na povrchu pudinku nevznikla krusta, poklaďte na pudink potravinářskou fólii, která vzniku vrstvy zabrání. Poté jej nechejte vychladit v lednici minimálně 2–3 hodiny.

Zatímco pudink chladne, vrhněte se na druhou část krémové vrstvy: V kuchyňském robotu dohladka vyšlehejte smetanový sýr, tvaroh, med a arašídové máslo. Jakmile pudink vychladne, přidejte jej do robotem vyšlehané směsi a zašlehejte. Poté z lednice vytáhněte kulatou dortovou formu s připravenou spodní vrstvou, vyšlehanou krémovou vrstvu na ni nalijte a povrch uhlaďte dohladka.

Takto připravený cheesecake ve formě nechejte odležet nejlépe přes noc (nebo minimálně 3 hodiny) a poté můžete podávat.