Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Arašídové sušenky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Arašídové sušenky

45 min 20 min Snadné 16 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

150 kcal 7g Bílkoviny 10g Tuky 8g Cukry

Suroviny

arasidove-maslo, arasidy, trtinovy-cukr, vejce, spaldova-mouka, jedla-soda

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Mezitím si připravte těsto. Do větší mísy vložte arašídové máslo, nahrubo nasekané arašídy, třtinový cukr, špaldovou mouku a obě vejce a vše vyšlehejte. Po vyšlehání přidejte do mísy jedlou sodu a ještě jednou směs vyšlehejte.

Z výsledného těsta začněte na připravený plech tvořit kuličky o hmotnosti 25 g. Vytvarované kuličky poté pomocí dlaně stlačte do tvaru menší placky o výšce cca 1 cm. Mezi jednotlivými sušenkami nechávejte na plechu alespoň 2 cm mezeru.

Jakmile zpracujete všechno těsto, vložte plech do předehřáté trouby a sušenky pečte, dokud nejsou po stranách zlatavé (18–20 minut) při 180–185 °C.

Po upečení nechte sušenky alespoň 10 minut vychladnout a následně podávejte.

Poznámky

Do těsta můžete navíc přidat mletou skořici, perníkové koření, hořkou čokoládu (minimálně 70 % kakaa) nebo můžete nahrubo nasekané arašídy nahradit například mandlemi.