Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Arašídová polévka ze západní Afriky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Arašídová polévka ze západní Afriky

59 min 29 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

432 kcal 31g Bílkoviny 20g Tuky 31g Cukry

Suroviny

kureci-maso, cibule, cesnek, zazvor, bataty, olivovy-olej, kmin, rajcata, kureci-vyvar, cizrna, arasidove-maslo, arasidy, koriandr, spenat, sul, pepr

Instrukce

Kuřecí prsa omyjte a nakrájejte na menší kostky. Cibule, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte najemno. Batáty oloupejte a nakrájejte na větší kostky.

Nyní si vezměte větší hrnec a na středním plameni v něm rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Poté do hrnce přidejte nakrájená kuřecí prsa, cibuli, zázvor a česnek a opékejte 4⁠–⁠5 minut na středním plameni.

Následně přidejte mletý kmín, sůl, pepř a rajčatový protlak a vše opékejte další 2⁠–⁠3 minuty na středním plameni.

Poté přidejte nakrájené batáty, krájená rajčata z plechovky, kuřecí vývar, scezenou cizrnu a arašídové máslo a obsah hrnce přiveďte na silném plameni k varu.

Následně plamen snižte na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a za občasného míchání polévku vařte 15⁠–⁠16 minut, dokud nezměknou batáty.

Mezitím nasekejte nahrubo arašídy a natrhejte nahrubo koriandr.

Po uvedené době z hrnce sundejte pokličku, přidejte do něj baby špenát a polévku vařte ještě 4–5 minut na středním plameni.

Hotovou polévku rozdělte na 5 porcí, každou posypte nasekanými arašídy a natrhaným koriandrem a podávejte.